Ønsker du fotos i høj opløsning eller andet pressemateriale - kontakt anders.ahn@hotmail.com

Broen over Drina

Ikke langt fra Sarajevo strækker den mægtige og lange honningfarvede bro sig over floden Drina som danner baggrund for Ivo Andric' berømte roman fra 1945. Bl.a. denne roman skaffede forfatteren Nobelprisen i litteratur (1961).


"Alene i kraft af sin stemme og fremtonings prunkløse virkemidler formår skuespilleren at nagle os til stolesæderne i en af de mest elementære menneskelige situationer: at lytte til en beretning. Han forsøger aldrig at piske en stemning frem, men lader selve fortællingernes kraft erobre fantasien, og man får oplevelsen af, at her øses der fra et erfaringsmættet, uudtømmeligt væld. Tid og Sted, steming og begivenhed tager skikkelse i rummet, sanseligt og levende."
* * * * * Otto Pretzman, Nordjyske 

 

 

W.A. MOZART: BORTFØRELSEN

Humoristisk bearbejdelse af Mozart’s Bortførelsen fra Seraillet.

"Ahnfelt-Rønne har vendt tingene på hovedet" - "Man øjner hans humanistiske vinkel" - "Respektfuldt sjov" - "Opfindsom scenografi af Rikke Juellund" - "Underholdende og elegant" -"Anbefales varmt" 

 

"Mozart er søgt til Sjælsmark - alt går op i en grinagtig helhed"
* * * * * Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis 4/9


"Hvis du når at komme ind og se forestillingen, vil du forlade Galaksen med smil på læben"
Poul Einar Hansen, ASCOLTA


"Anders Ahnfeldt-Rønne går som altid formmæssigt dristigt til løsning i sine efterhånden mange utraditionelle operaopsætninger i Værløse.
Han kommer også et godt stykke med sangere, der leger med på de sceniske ideer, og som bevæger sig frejdigt i de kringlede mozartske koloraturer."

* * * Gregers Dirckinck-Holmfeld

Boris Godunov

Et musikalsk drama om bristede illusioner og magtsyge.

 

"En forbløffende opførelse skabt på en scene af nærmest frimærkestørrelse. Skabt med de forhåndenværende, men gyldne søm i en fræk, men velbegrundet iscenesættelse. Godt skuldret"
* * * * Gregers Dirckinck-Holmfeld

 

"Anders Ahnfelt-Rønne har tilrettelagt og iscenesat hele den store operaaften med sikre kort på nøgleposterne og en beundringsværdig spillelyst hos alle – ikke mindst hos den fænomenale pianist Ulrich Stærk, der igen ene mand tager sig af hele orkestermusikken. Topdygtigt og helt fyldestgørende."
* * * * Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis 6/9-16

 

Original, blodig og bevægende.
"Roser til alle (...) jeg kan varmt anbefale dig at købe billet til dette voldsomt medrivende værk"

Poul Einer Hansen, Operabladet Ascolta

L'Heure Espagnole / Gianni Schicchi

En dobbeltoperaforestilling, der når ud over scenekanten. 

 

'Af de fem sangroller i L'Heure Espagnole var mezzosopranen Tuva Semmingsen som urmagerens kone Conception i centrum, hvilket hun mæskede sig i scenisk og vokalt og gjorde en stærk karakter med perfekt teatertydelighed. (...)"

"Hele Gianni Schicchi var én stor lækkerbisken med herlige, småkaotiske optrin og skønt scenisk nærvær fra sangerne, og igen var Ulrich Stærks udlægning af klaverudtoget fremragende, så tårekanalerne fugtedes fra første færd."
Per Rask Madsen (Information)

 

"Veloplagt sunget og spillet. Solid og klar fortolkning. Kærlig iscenesættelse med tilføjede finurligheder"

"Tuva Semmingsen er det dejlige midtpunkt og lægger niveauet højt"
Knud Cornelius **** (Frederiksborg Amts Avis)

 

"En glimrende operaaften. Der bliver sunget og ageret med overbevisende slagkraft. Professionelt."

"Joachim Knop er perfekt i rollen som Gianni Schicchi der tager røven på alle de andre"
Gregers Dirckinck-Holmfeld ****

 

Tosca

Anders Ahnfelt-Rønnes iscenesættelse af Puccini's opera Tosca på 'Undergrunden' i samarbejde med Teater Nordkraft og Aalborg Operafestival - stor kunstnerisk succes

 

"Tosca støvet gevaldigt af. - En aften af de store. - Intimopera når det er bedst. - Opsætningen var skruet genialt sammen." 
MV avisen

 

"Fremragende ramt - vi gribes fat som i en skruestik af operaens kerne - gennemtænkt iscenesættelse af Anders Ahnfelt-Rønne - vi er imponeret."
**** Gregers Dirckinck-Holmfeld

 

"Imponerende operaforestilling - højspændt fængslende."
Peter Dürrfeld 

 

"Et drama af tæt intensitet - dette første operaudspil fra Egnsteatret Undergrunden lover godt for den standard der er målsætningen."
***** Knud Cornelius

 

"Anders Ahnfelt-Rønne har lutret hele det syngende persongalleri for de gængse klichéer. Puccinis farvemættede orkesterpartitur er blevet til pointeret sjælegrafik i klaverudgaven, som pianisten Ulrich Stærk med lidenskab og verve bringer til fuld blomst." 
Peter Johannes Erichsen

Kontrabassen

Et musikalsk og humoristisk drama af Patrick Süskind, spillet af Anders Ahnfelt-Rønne solo på scenen.

 

"Smilfuldt og elegant"
Knud Cornelius  * * * * *

 

"Intenst, smidigt, skarpt, diskret og fuld af musik. Djævelsk organisk og rigtigt. Ingen påtagne fagter, virtuos nonchalance. Jeg gik derfra så opløftet og glad som jeg ikke har været længe." 
Ole Jorn
 
 

"Formidlingen af morsomme eller tankevækkende anekdoter, spøjse iagttagelser og musikvidenskabelige mærkværdigheder lykkes til fulde med underspillet tør humor. Som underholdende musikalsk foredrag er der rundhåndet uddeling af 5 stjerner." 
Iben Friis Jensen

 

"Det lykkes Anders Ahnfelt-Rønne med sin diskrete underspillede komik og totale sceniske nærvær at trylle en intensitet frem, som gør Kontrabassen til en både humoristisk, rørende og vedkommende forestilling"
Egil Green
(Borgå Finland)

 

"Kontrabassen af Patrick Süskind fremføres af Anders Ahnfelt-Rønne med en fin, underspillet humor. Det er meget meget morsomt." 
Nanna Boye

Babettes gæstebud

Babettes gæstebud spiller på dansk - (og i udlandet på svensk og engelsk)

 

"Fortællerens magiske nådegave"
Iben Friis Jensen 2013

 

"En herlig gendigtning af Babettes gæstebud blev afleveret på flotteste vis, behageligt underspillet og med en klædelig humor"
Benny Grarup 2014

 

"I saw Anders Ahnfelt-Rönnes performance at Hangö Teaterträff (Finland) on June 8th 2012. It is a minimalistic, witty, clever, touching presentation of Karen Blixen's wonderful story. Anders trusts on the text and the spectator, which gives great pleasure and honour to both.

It is simple but deep, peaceful but exciting, the story keeps us in a growing tension for next turns and how it all ends. To me who sees around 150-200 shows annually, this performance stays in mind as a great experience."
Jussi Helminen, theatre director (Finland)

Det forsømte forår

Af Hans Scherfig - dramatiseret og spillet af Anders Ahnfelt-Rønne, sæson 2014/15 og 2015/16

 

"Publikum på skolebænken - tilskuerne sidder allerede pænt på række - det hele er enkelt arrangeret som var det et biolgilokale. Lektor Blomme mindes, og der terpes fransk og tysk med munter overhøring af publikum. Anders Ahnfelt-Rønne memorerer overbevisende de udvalgte scener og tilføjer den nødvendige sarkasme, så publikum kan sidde og tænke, at godt den skoletid er overstået og ikke kommer tilbage."

* * * *   Knud Cornelius